Puntentelling

Hieronder tref je de puntentelling aan van een evenement van Combi Amsterdam:

Artikel 1: Puntentelling evenement

 1. Tellingmethode:
  Lage Puntentelling conform RRS Appendix A, DNE = laatste plaats +1 en niet aftrekbaar. DNF, OCS, DSQ, DNS, BFD = laatste plaats + 1 en wel aftrekbaar. De ‘laatste plaats’ wordt bij gebruik van meerdere startgroepen in een klasse als volgt bepaald: het aantal deelnemers in een klasse gedeeld door het aantal startgroepen en afgerond naar een geheel getal.
 2. SCOREN Evenement (=serie)
  • Er is geen minimum aantal wedstrijden vastgesteld om de serie geldig te maken.
  • a) Wanneer minder dan 5 wedstrijden zijn voltooid, zal de seriescore van een boot het totaal zijn van zijn wedstrijdscores. Dit wijzigt RvW Appendix A2.
   b) Wanneer 5, 6, 7, 8 of 9 wedstrijden zijn voltooid, zal de seriescore van een boot het totaal zijn van zijn wedstrijdscores met aftrek van de slechtste score.
   c) Wanneer 10 of meer wedstrijden zijn voltooid, zal de seriescore van een boot het totaal zijn van zijn wedstrijdscores met aftrek van zijn twee slechtste scores.
  • In geval van hoger beroep geldt de voorlopige uitslag van de betreffende wedstrijd.
  • Bij gelijk aantal behaalde punten is ISAF Racing Rules of Sailing 2021-2024 van toepassing.
 3. COMBI TOTAALKLASSEMENT
  1. Voor het Combi Totaalklassement krijgt elke deelnemer het aantal punten dat correspondeert met de plaats die die deelnemer heeft gescoord in het klassement van het evenement.
   Dus, de boot die plaats 1 heeft behaald, krijgt 1 punt voor het Totaalklassement, de nummer 2 krijgt 2 punten, enzovoort. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen DNE, DNF, OCS, DSQ, DNS, BFD.
   De resultaten van de gezeilde wedstrijden van een evenement inclusief de eventuele aftrekwedstrijden zullen meetellen voor het overall resultaat. Dit wijzigt RvW Appendix A9.
   De regeling van het aantal af te trekken wedstrijden is terug te vinden op de betreffende combi site.
  2. Indien de Optimist en Optimist Benjamin in 1 startgroep starten, zal van de twee klassen een apart klassement bijgehouden worden. Benjamin-zeilers tellen voor beide klassementen mee.
   Dit geldt ook voor de twee Laser klassen.

Betekenis scores:

DNC Did Not Compete Niet meegedaan
DNS Did Not Start Niet gestart, wel in het startgebied geweest.
OCS On Course Side Te vroeg gestart
DNF Did Not Finish Wel gestart, niet gefinisht.
RAF (RET) Retired After Finish Teruggetrokken na de finish
DSQ DiSQualified Gediskwalificeerd, wel aftrekbaar
DNE Disqualification, Not Excludable Gediskwalificeerd, niet aftrekbaar