Combi Amsterdam

optimistteken

RS-Feva-tekenSplashLaser47

 

 

 

 

Combi Amsterdam is een samenwerkingsverband van verschillende zeil- en watersportverenigingen in de regio Noord- en Zuid-Holland en Utrecht met als doel het organiseren van wedstrijden voor de jeugd. Er wordt gezeild in verschillende klassen waarvan de Optimist het meest populair is. Maar ook RS Feva, Splash, Laser 4.7 en Laser Radial hebben hun eigen wedstrijden.

De wedstrijden zijn toegankelijk voor ieder niveau zeiler, bij de Optimist klasse zijn er twee verschillende groepen, de beginners en de gevorderde zeilers.

De in Combi Amsterdam aangesloten verenigingen organiseren ieder een wedstrijdweekend. Dat is niet alleen gezellig en leuk, omdat jeugdzeilers kennismaken met schippers uit verschillende verenigingen, het leert de zeilers ook verder te kijken dan hun eigen club. Zeilers leren om te gaan met water- en windomstandigheden die anders zijn dan hun thuiswater.

Zeilers van andere verenigingen zijn overigens van harte welkom om mee te doen. Voor iedere wedstrijd zijn er prijzen voor iedere klasse. Er is ook een competitie die wordt bijgehouden voor alle wedstrijden. Aan het einde van het seizoen worden de beste zeilers uitgenodigd voor de landelijke Combi-Finale.

optimist-romp-dekDe evenementen van Combi-Amsterdam zijn al jaren een groot succes voor een groeiende groep jeugdzeilers.

Niet alleen mooie wedstrijden en een goed deelnemersveld maar bovenal een sportieve sfeer op het water en veel plezier voor deelnemers en ouders rond de wedstrijden. De locaties zijn: Loosdrecht, Haarlem, Vinkeveen, Westeinder, Kaag, Muiden, Braassemermeer. Reken erop dat er op een evenement gemiddeld zo’n 100 enthousiaste zeilers afkomen.

De wedstrijden zijn voor iedere niveau jeugdzeiler bevaarbaar, omdat de groep wordt opgesplitst in een Optimist-groep en een beginnersgroep (Optimist Groen). Ook de Splash-, Laser 4.7-, Laser Radiaal en RS-Fevazeilers hebben een eigen wedstrijd.

Iedere Optimistzeiler begint in de Optimist Groen-groep; het is dus altijd mogelijk om mee te doen, ook al kun je maar een heel klein beetje zeilen. Groen-zeilers varen op een aparte kortere en beschutte baan en krijgen de hele dag hulp van de organisatie. Voor deze beginners gelden speciale vereenvoudigde wedstrijdregels. De bedoeling hiervan is dat het iedere keer een beetje beter gaat, waarbij het plezier voorop staat. Ook de prestatie wordt beloond, voor alle deelnemers een aandenken en zijn er veel prijzen te winnen.

Om mee te zeilen in de Optimist-klasse heb je een boot met meetbrief en een startlicentie van het Watersportverbond nodig. Voor de Groene groep is deelname al mogelijk met een uniek nummer in het zeil.