Nieuws 
Inschrijving Combi Nieuwkoop geopend

De inchrijving van de Combi Nieuwkoop is geopend. Je kan hier inschrijven.

 

Inschrijfgeld 2014

De volgende bijdragen zijn verschuldigd voor:

  • Eenmansboot 20 euro per weekend, 3 daags evenement euro 25,-
  • Meermansboot 25 euro per weekend, 3 daags evenement euro 30,-

 

Extra kosten bij inschrijving later dan de zondag voor het desbetreffende evenement euro 15,-
 

OCN 40 jaar!

De Optimist Club Nederland (OCN) bestaat 40 jaar, en dat wordt gevierd met een superfeestje! Ben je Optimist zeiler en lid van de OCN, schrijf je voor 22 maart in voor het feest op 29 maart in de Harbour House, Almere. En neem je broertjes, zusjes en ouders mee! Lees hier verder.

 

Nieuwe huisstijl, logo en klassenvarianten voor de Splash klasse

De Splash krijgt een nieuw logo en twee zusjes erbij. In samenwerking met ontwerper Koos de Ridder is de Splash er nu met 3 verschillende zeilen op dezelfde boot: GREEN, BLUE en RED. De internationale ISAF jeugdklasse krijgt de naam Splash BLUE en krijgt alleen een nieuw zeilteken, het zeil blijft gelijk. De nieuwe Splash RED is het meest in het oog springend met het nieuwe grote fathead laminaatzeil, deze zal de Flash-klasse gaan vervangen. De Splash-lijn wordt compleet met de Splash GREEN, een kleiner zeil voor op de Splash voor de jongere zeilers en voor training. Lees hier verder.

 

Splashzeiler breekt door in America's Cup!

Misschien toch aardig om te weten waar je als Splash zeiler naar toe kan groeien. Lees hier verder.

 

De Optimistenkalender

Altijd handig om de Optimisten kalender in PDF te hebben als je snel wat wilt nakijken. Helaas is er een foutje in de kalender geslopen. De Swiss Open staat een maand te vroeg op de kalender. Het evenement is een maand later van 20 t/m 24 augustus. Klik hier.

 

Puntentelling Combi Amsterdam 2014

De puntentelling van de Combi Amsterdam 2014 is hier gepubliceerd.

 

Data Combi Amsterdam

De definitieve kalender voor 2014 is gepubliceerd. Kijk hier.

 

Bestuurswisseling

Beste ouders en zeilers,

 

Binnen de Combi Amsterdam heeft er afgelopen week een bestuurswisseling plaats gevonden. Na 4 jaar heb ik mijn functie als regiocommissaris aan Marius Janmaat overgedragen. De komende periode zal ik Marius wegwijs maken. Verder zal ik velen van jullie nog steeds zien op zeilevenementen.

 

Eduard Veen

 

Beste zeilers en ouders,

Het combi seizoen zit er al weer op. We hebben 6 mooie weekenden gehad waar veel gezeild kon worden. Aan wind over het algemeen geen gebrek. Alleen 2de Pinksterdag in Haarlem heeft de wind ons in de steek gelaten. De opkomst dit jaar was groots met combi's waar we meer dan 240 zeilers hadden. Leuk te zien was dat de Laser 4.7 dit jaar wel succesvol was. Helaas heeft de RS Feva het wat laten afweten.  Beide boten passen goed in de opzet van de combi, het promoten van het jeugdzeilen op lokaal nivo. Echt geweldig. Het aantal zeilers heeft wel tot gevolg dat verenigingen oplossingen meoten zoeken om iedereen wel te kunnen laten starten. Het opdelen van vloten is daar 1 van. Dat geeft meteen weer uitdaging aangaande de telling. Leuk te zien was dat de Laser 4.7 dit jaar wel succesvol was. Helaas heeft de RS Feva het wat laten afweten. Beide boten passen goed in de opzet van de combi, het promoten van het jeugdzeilen op lokaal nivo. We kunnen terug kijken op een groot succes dankzij alle organiserende verenigingen, de ouders die dit allemaal mogelijk maken en natuurlijk de zeilers.


Ik hoop jullie allemaal volgend jaar weer te zien.

 

Eduard

 

Promotie Optimist B en C

Ook dit jaar hebben wij weer zeilers die promoveren naar de volgende klasse.

 

Bij de Optimist C gaan de 1ste 20 kinderen komend jaar in de B varen:
Maxim Verweij; Wessel van Gils;Claire Bloem; Martijn Groen; Luuk Buurman; Friso Trimborn; Floor Buurman; Thijs van Iwaarden; Bart Kooijman Beuk; Annemijn Stokman; Friso van Gruijthuijsen; Casper Strijker; Adriaan Ouwerkerk; Victor Vreede; Thomas van Ofwegen; Rover Brinke; Julian Keulen; Lucas Struijk; Teun Brinkhorst en Bas Kooiman Beuk.


Bij de Optimist B gaan de 1ste 13 kinderen komend jaar in de A varen:
Nikos Motos; Emma van der Knaap; Olivier Buurman; Merten Tijsma; Syb Schunck; Floris Castelein; Ties Wijbinga; Ole Grootes; Fermi Brouwer; Ton-Bosse Bout; Josep Kool en Max Schunck.


De combifinale mag nog in de oude klasse gevaren worden.

 

Inschrijving Combi Finale is geopend!

Beste Combi-zeilers,

 

Op zondag 15 september 2013 vindt voor de 6e keer de Delta Lloyd Landelijke Combi Finale plaats in Hoorn.

De winnaars van dit evenement mogen zich landelijk Combi-kampioen van hun klasse noemen!

 

De regels voor de aantallen aanmeldingsplaatsen per regio zijn:

  • Elke Combi regio heeft per klasse recht op ten minste vijf selectieplaatsen en vijf wachtplaatsen.
  • Bij 20 t/m 39 deelnemers aan een klasse in een regio: max. acht selectieplaatsen en acht wachtplaatsen
  • Bij 40 of meer deelnemers aan een klasse in een regio: max. tien selectieplaatsen en tien wachtplaatsen

 

Aanmelden

De Combi Finale staat open voor de volgende klassen: Optimist A, B en C, Splash A en B, RS-Feva en Laser 4.7

 

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de Combifinale 2013 bedraagt € 10.00 voor eenmansboten en € 15.00 voor tweemansboten.

 

Totaal uitslag

De uitslag van de Combi Braassem en de totaal uitslag 2013 staan op deze website bij uitslagen.

 

Beste zeilers en ouders,

 

Het zit er weer bijna op. As weekend de laatste serie wedstrijden waarna we de totaal prijzen en promotie krijgen. Zoals al eerder vermeld zullen de 1ste 20 Optimist C zeilers verplicht naar de Optimist B promoveren. Voor de Optimist B zeilers zullen de 1ste 13 zeilers promoveren naar de Optimist A. Daarnaast zal ook de wisselprijs voor de Optimist A uitgereikt gaan worden.
Naast deze mooie en leuke afrondende zaken hebben we dit jaar toch wel wat uitdagingen gehad op het scoringsvlak. 1 van de zaken die we niet hebben kunnen realiseren is het gelijk maken van de DNC-DNS in de score. Dat blijkt niet uitvoerbaar te zijn als je wedstrijden reeksen samenvoegd. Dus de methodiek is gelijk gebleven aan de voorgaande jaren.
Ik wens een ieder nog 2 mooie zeildagen met mooi weer en goede wind.

Eduard

 

Gevonden voorwerpen

De gevonden voorwerpen van de combi Westeinder staan hier.

 

Uitslagen Westeinder

De uitslagen van de combi Westeinder en de totaalstand staan bij uitslagen.

Bewegwijzering Combi Vlietland

Beste combigenoten,

Met het zeilseizoen op komst rekenen we er op dat grote getalen zeilers Vlietland weer zullen  bevolken en bevaren op 14, 15 en 16 juni. Rijkswaterstaat heeft de bebording aangepast en een nieuw bord Vlietland geplaatst zo'n 1400 meter voor de afslag komende uit Amsterdam.
Op het bord bij de afslag staat Vlietland niet extra vermeld.
Het is en blijft echter afslag 7.
Via de nieuwe rotonde ipv de T-splitsing vervolgt men de Hofvlietweg en vervolgens de Rietpolderweg.
(De bebording vanuit Den Haag is ongewijzigd.)

Nieuw dit jaar is de opening van het avontureneiland.
Op dit eiland is een zgn highrope park gebouwd. Een uitdaging bij niet zeilbaar weer of voor de niet-zeilende. Zie www.klimparkvlietland.nl 
Het strand wordt natuurlijk weer aangeharkt en de zomer is besteld.
Hartelijk groetend,
Harry Kortman  
Voorzitter Vlietzeilers

 

Totaal uitslag na Vinkeveen

De totaal uitslag na de Combi Vinkeveen is geplaatst. Wedstrijd 2 (in Haarlem) telt volgens afspraak niet mee in het Combi-totaal en staat daarom niet in de uitslag. Het ontbreken van wedstrijd 14 (in Vinkeveen) komt doordat deze wedstrijd er door de wedstrijdleiding uit is gehaald (a.g.v. herhaald foutief starten). De overige ontbrekende wedstrijden zijn alleen door Optimist-C gevaren.

 

Voor de Optimist B en Optimist C geldt het volgende: De wedstrijden 9 t/m 13 zijn in Loosdrecht in 2 poules gevaren. In die uitslagen zijn er dus altijd 2 1-tjes, 2 2-tjes etc. Het scoringssysteem voegt in de totaaluitslag de poules samen en deelt de punten. Als er 2 1-tjes zijn, dan bezetten deze samen plaats 1 en 2 = 3 punten. Ieder krijgt dus 1,5 punt. De 2 2-tjes bezetten vervolgens samen plaats 3 en 4 = 7 punten. Ieder krijgt dan 3,5 punt. Vervolgens worden alle getallen in het scoringssysteem afgerond. 3,5 wordt dus 3. Iemand die in de 5 poulewedstrijden 5 3 1 2 1 heeft gevaren, krijgt in de totaaluitslag dus 9 5 1 3 1 te zien. 

 

Coaching voor Splash-zeilers tijdens Combi Amsterdam

Vanuit haar regionale functie wil het SRT (Splash Racing Team) graag splash-zeilers uit de regio laten kennis maken met wedstrijdbegeleiding op landelijk niveau. Tijdens de onderstaande combi’s biedt het SRT daarom de mogelijkheid aan elke geïnteresseerde splash-zeiler om als gast aan te sluiten bij het team en gebruik te maken van hun trainers tegen een vergoeding van 10 euro per dag. Jullie zijn welkom bij de voorbespreking die 1 uur voor de eerste wedstrijd van de dag plaatsvindt. De SRT zeilers zijn herkenbaar aan het SRT logo achterop hun jassen.

 

Tijdens de combi Vinkeveen zal één van de regio-vertegenwoordigers van de SKON (de landelijke splash-klasseorganisatie) wat meer vertellen over de landelijke toer en de activiteiten van de SKON en is er de gelegenheid om vragen te stellen of om andere ouders te spreken.

 

 

1/2 juni                Combi Vinkeveen
29/30 juni            Combi Braassem
 

Inschrijving Combi Loosdrecht gesloten

Door het grote aantal deelnemers is de inschrijving voor de Combi Loosdrecht gesloten.

 

Foto's en gevonden voorwerpen Combi Haarlem

Veel foto's zijn er geplaatst op de website van de Haarlemsche Jachtclub van de combi Haarlem 2013. Klik hier.

 

Er zijn ook weer veel spullen gevonden. Kik hier.

 

30e Combi Haarlem - een relaxte start van van het combi seizoen

 

De kop is eraf. Twee dagen zeilen en de laatste dag geen wind. Gelukkig was er zaterdag en zondag volop gezeild zodat er toch een prachtig klassement was. Met een aantal klassiekers zoals tafeltennis, kano's en de zwemmat aangevuld met nieuwe traktaties zoals een cup-cake voor alle zeilers en een mooie beker met HJC combi logo voor dertigers.... werd het weer een feestje voor jong en oud. Er is veel werk verzet voor en tijdens dit weekend om het allemaal op rolletjes te laten lopen. Mede door de inzet van vele ouders, oudgedienden en zelfs een aantal nieuwe leden die een handje uit de mouwen kwamen steken, is de combi weer meer dan geslaagd. Qua zeilen hadden Bert en Robbert met hun wedstrijd commissies alles strak georganiseerd, nagenoeg geen protesten, weinig valse starts en iedereen prima tevreden over de gezeilde wedstrijden. Kinderen blij, ouders tevreden en dus een geslaagd weekend. Op naar de volgende combi's de aankomende weken! Bas van Goor

 

Inschrijving Combi Loosdrecht geopend

Het clubhuis van GWV De Vrijbuiter is dit jaar het gezellige middelpunt van de Combi-Loosdrecht. Op 25 en 26 mei zullen zo’n 150 tot 175 deelnemers op de Loosdrechtse plassen twee dagen strijden om mooie dag- en totaalprijzen. De leden van GWV De Vrijbuiter doen er alles aan om ook dit jaar van de Loosdrechtse Combi-wedstrijden een sportief en super gezellig evenement te maken. Op zaterdag is er na de wedstrijden veel te doen voor de jeugd, er zijn waterspelen en er is een DJ met goede muziek. Iedereen is welkom bij het BBQ-buffet.  Hiervoor moet je wel even inschrijven.

 

De Combi-Loosdrecht is onderdeel van de Combi-Amsterdam. De zeilwedstrijden worden georganiseerd voor de Splash A en B, Laser 4.7, RS-Feva, Optimist A, B en C en klassen. Bij minimaal 5 inschrijvingen kan een klasse wedstrijden varen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Eddy Chevalier

i.o Commissie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Tel 0653 373 760

 

Diverse inschrijvingen geopend

 

De inschrijvingen van de Combi Haarlem, Combi Vinkeveen, Combi Westeinder, Combi Loosdrecht, Combi-Braassem en Combi Vlietland zijn geopend.

 

Start Combi Amsterdam

 

Beste zeilers en ouders,


Het is weer bijna zover en dan start de Combi Amsterdam weer. Dit jaar voor de 30ste maal in Haarlem tijdens Pinksteren! Wat ooit als klein begonnen is, is nu groot geworden met zeer veel enthousiaste zeilers en natuurlijk ouders. We merken dat met name de Optimist C een heel groot veld heeft en dat betekent dat we dit jaar wat nieuwe afspraken als organiserende verenigingen hebben gemaakt. Daarnaast info voor de Optimist A zeilers en de inschrijfkosten voor 2013 incl de boete regeling.

 

  1. De 1ste 20 Optimist C zeilers in het totaal klassement zullen in het jaar daarop volgend mee MOETEN doen in de Optimist B. Er is dus een verplichte promotie voor deze zeilers. Andere zeilers mogen natuurlijk ook vrijwillig overstappen. De zeilers die promoveren zullen we op de website publiceren.
  2. We hebben besloten om geen onderscheid meer te maken in DNC en DNS. Dit betekend dat iedereen alleen een DNS krijgt. Met name bij grote velden heeft dit een positief effect voor totaal stand als de zeiler eens een keer niet mee kan doen. Verder vereenvoudigt dit de administratie.
  3. Ook dit jaar is het de bedoeling om in de Optimist A met een gemeten en geregistreerde boot te varen. Dit zal ook gecontroleerd worden. Maar dat kan je als zeiler of ouder ook heel goed zelf doen door even op de website van het watersportverbond te controleren of je daar bekend bent, mocht je dat niet weten. Zorg er gewoon even voor dat dit in orde is.
  4. Inschrijfgeld 2013

      Eenmansboot 20 euro per weekend, 3 daags evenement 25 euro

      Meermansboot 25 euro per weekend, 3 daags evenement 30,00 euro

      Boete inschrijving na de zondag voor desbetreffende combi 15 euro

 

Wij wensen jullie allen veel zeilplezier toe in 2013.

 

 

Combi Westeinder incl totaal prijzen 2012

Na 6 mooie weekenden waar we alle soorten omstandigheden gehad hebben, zon, regen, veel wind, geen wind hebben we afgelopen weekend de combi 2012 afgesloten. De omstandigheden waren pittig, met name de zondag met veel wind, ruim 22 knopen, vergde veel van de zeilers. Terug op de wal na 2 dagen zeilen waren alle kaarten geschut voor de eindstand van de combi Amsterdam. Met een grote opkomst van de Optimistzeilers in alle klasse en een wat lagere opkomst van de Splash zeilers mogen we terug kijken op een goed combi-jaar. Helaas was het initiatief om de Laser 4.7 als promotieklasse toe te voegen niet gelukt. Ook de RS Feva, welke een vaste klasse is in de combi Amsterdam, heeft maar 3 weekenden meegedaan. Totaal prijzen zijn voor deze beide klasse niet uitgedeeld. Als organiserende verenigingen hopen we dat volgend jaar beide klasse wel meer gaan deelnemen. Komt de diversiteit alleen maar ten goede.
De totaal uitslagen staan op de welbekende plaats op de website. De top 3 winnaars staan onder de kolom winnaars 2012. Foto’s staan op www.tackmagazine.nl op hun facebook pagina.

 

Promotie naar Optimist A en Optimist B

Conform de promotieregels zijn de volgende zeilers voor komend jaar gepromoveerd naar de volgende klasse.
Van C naar B:
Pim Schep; Merten Tijsma; Floris Castelein; Mikki Spaander; Ole Grootes; Max de Redelijkheid; Sam Arends; Nikos Motos.
Van B naar A:
Svea Karsenbarg; Mees de Graaf; Suzanne Veen; Hidde Grootes; Elise de Ruyter; Kjell Verweij; Dario Auciello.
 

De combifinale kan gewoon gevaren worden in de oude klasse. Voor de zeilers die meedoen met een selectie evenement voor dat de combifinale gezeild wordt heeft dat geen invloed en varen ze in de C respectievelijke B klasse.

 

Combifinale Hoorn 9 september

Op zondag 9 september is de Combifinale in Hoorn. Voorafgaande is er op zaterdag een clinic. Voor beide evenementen moet men apart inschrijven. Voor de combi Amsterdam zijn in de Optimist A, B, C en Splash B er direct plaats voor de 1ste 10 zeilers. Daarnaast is er voor de nummers 11 t/m 20 een mogelijkheid om op de reservelijst te komen. Voor de Splash A is er direct plaats voor de 1ste 8 en de nummers 9 t/m 16 hebben een plaats op de wachtlijst. Meer info op www.combifinale.nl.

 

Totaalstand

Het combi seizoen is helaas weer voorbij. De totaalstand is opgemaakt en de winnaars zijn bekend.

 

Totaalstand na Braassem

De totaalstand na de combi Braassem is nu gepubliceerd.

Helaas waren er wat problemen met het maken van de totaalstand na de Combi Braassem vandaar dat er wat vertraging was. Excuses voor het ongemak.

 

Diefstal tijdens prijsuitreiking Combi Haarlem

Het afgelopen Pinksterweekend hebben wij met onze twee kinderen genoten van een prachtig Combi Evenement bij de HJC. Tijdens de prijsuitreiking is helaas onze afgesloten en aan de auto gekoppelde kar met daarin de (inmiddels opgeruimde) optimisten (NED 2649 en NED 3075) en alle toebehoren gestolen van het parkeerterrein van de HCJ. We vinden het belangrijk om dit aan jullie te melden. Vandaag waren wij het slachtoffer van mensen die hebben gewacht op een rustig noment (prijsuitreiking) om onze spullen te ontvreemden, maar dat wil niet zeggen dat dat een ander ook niet kan overkomen. (Johan Boer)


Bovenstaande is een waarschuwing aan alle deelnemers van de combi's. Denk aan je spullen! Ook onze zeilende kinderen kunnen slachtoffer zijn van het dievengilde.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

 

Uitslagen Vinkeveen

In Vinkeveen zijn de eerste wedstrijden van de Combi Amsterdam in 2012 gevaren. Voor een aantal zeilers waren het zelfs de eerste zeilwedstrijden ooit. Sterker nog, enkel zeilers van de Braassem gingen over de finish met 2 zeillessen achter de kiezen. Die hebben de overwinning al binnen. Knap! Sommige ouders volgden het zeilen vanaf de kant, anderen vanaf het water. Voor wie nog twijfelt of zeilen leuk is: 179 zeilers twijfelden niet en deden mee. De uitslagen hier. De volgende combi is in Haarlem. Snel inschrijven!

 

Combi Amsterdam seizoen 2012 van start. Laser 4.7 nieuwe boot binnen de Combi!

Het zeilseizoen van de Combi Amsterdam is vanaf vandaag begonnen met het open zetten van de inschrijving voor de Combi Vinkeveen. De Combi Amsterdam is de grootste combi van Nederland met gemiddeld 150 zeilers tot ca 18 jaar. 

Lees verder