Nieuws 
Wedstrijdkalender en puntentelling 2015

Beste deelnemer, ouder en/of  trainer,

 

Graag willen we je informeren over de wedstrijdkalender en puntentelling van Combi Amsterdam en hoe we er in 2015 met elkaar een mooi seizoen van willen maken.

Bij Combi Amsterdam willen we jeugdzeilers enthousiast maken voor wedstrijdzeilen en vervolgens voldoende uitdaging bieden om door te groeien. Zoals je weet gaan bijna jaarlijks zeilers die gestart
zijn in de Combi Amsterdam naar een WK en EK. Er zijn er ook die later naar de Olympische Spelen gaan!

Wedstrijdzeilen is uitdagend en leerzaam, maar tijdens een wedstrijd mis je het directe advies van een coach of trainer. Dit gebeurt wel tijdens trainingen. De verenigingen zien echter dat de trainingstijd helaas onder druk staat door een vol wedstrijdprogramma. Daarom wordt komend jaar op dit punt een andere afweging gemaakt.

Voor het seizoen 2015 organiseren we wedstrijden in twee poules met elk vier evenementen. De wedstrijdkalender wordt uitgebreid met een evenement in Muiden. Van het aantal zeilers dat naar de Landelijke Combi Finale mag, levert elke poule de helft. Om je te kwalificeren voor de Landelijke Combi Finale is het dus niet nodig om acht wedstrijden te varen. Hierdoor kun je meer trainen en we hopen dat je hierdoor tijdens de wedstrijden sneller gaat varen.

 

De organisatie is ervan overtuigd dat we met dit nieuwe programma beter inspelen op de wens om meer trainingen mogelijk te maken. Met een evenement in Muiden bieden we in 2015 een open water wedstrijd
zo vlak voor de zomervakantie!

 

Zoals gebruikelijk zullen we na afloop het wedstrijdjaar met elkaar evalueren en waar nodig bijsturen.

 

Veel plezier gewenst en hopelijk ontmoeten we elkaar in 2015 op het water.

 

Bestuur Combi Amsterdam
7 oktober 2014
 

Einduitslag Combi Amsterdam 2014

 

In het weekeinde van 5 en 6 juli 2014 zijn de finale wedstrijden van Combi Amsterdam gevaren, deze wedstrijden werden georganiseerd door Z.V. de Vlietzeilers op Vlietland.

 

Het was een weekeinde waar alle deelnemers en de organisatie met trots op terug kunnen kijken: sterk wisselende omstandigheden en af ten toe flinke drukkers. Aan het eind van dit evenement is ook de einduitslag Combi Amsterdam bekend gemaakt en zijn de bijbehorende prijzen uitgereikt.

 

Helaas is er een fout in het bronbestand met uitslagen gekomen in de klasse Optimist C. Hierdoor was de einduitslag van de Combi Amsterdam zondagmiddag voor een tweetal deelnemers niet correct waarbij er een deelnemer volledig onterecht buiten de prijzen bleek te vallen. Dankzij alerte ouders en goede samenwerking met de organisatie was de oorzaak van dit probleem snel boven tafel. Combi Amsterdam biedt haar verontschuldigingen aan richting betrokkenen voor de teleurstelling. Uiteraard zijn naderhand alle uitslagen nogmaals gecontroleerd en waar nodig aangepast. Natuurlijk krijgt iedere winnaar de prijs die hem of haar toekomt. 

 

Uiteindelijk kijken we met veel plezier op een mooi Combi Amsterdam seizoen 2014.

 

Met vriendelijke groet,

Marius Janmaat

 

Foto's

 

Er zijn veel foto's van de afgelopen combi's hier geplaatst.

Uitslag Vlietland en totaalstand

 

De uitslag van de combi Vlietland en de totaal uitslag is gepubliceerd. Zie uitslagen.

 

Verkeerssituatie combi Vlietland

 

De verkeerssituatie naar de Vlietlanden is gewijzigd. Lees hier verder.

 

Uitslag Braassem en totaalstand

 

De uitslag van de combi Braassem en de totaalstand na Braassem is gepubliceerd. Kijk bij uitslagen.

 

 
Gevonden voorwerpen combi Haarlem

 

De gevonden voorwerpen tijdens de combi Haarlem zijn hier te vinden.

 

Zeilsport in jeugdserie op TV


RTL Telekids gaat de nieuwe zeilserie ‘w.s.v. De Optimist’ uitzenden. De zomerse jeugdserie speelt zich af op zeilschool w.s.v. De Optimist. Naast gastrollen voor bekende Nederlanders, maken ook professionele zeilers en surfers hun filmdebuut in de serie. De serie is vanaf zaterdag 19 juli elke zaterdag en zondag om 16.50 uur te zien.
In de jeugdserie spelen zeven hoofdrolspelers die in de veertien afleveringen allerlei avonturen op het water beleven. Met elkaar delen de zeven jongeren een passie voor watersport, sluiten ze vriendschappen en beleven ze de spannendste avonturen. De zeilschool ontvangt wekelijks nieuwe cursisten die steeds voor nieuwe gebeurtenissen zorgen. Instructeurs maken van alles mee en werken ook nog eens keihard voor een plek in het Nederlands Toptalenten Team.
De cast is een samenstelling van acteurs en professionele zeilers. Hoofdrollen worden vervuld door Splash-zeilkampioene Calijn Muller en wedstrijdzeilster in de RS Feva/29er Merel de Weerdt. Daarnaast hebben professionele zeilers en surfers uit de Delta Lloyd Kernploeg, zoals Kiran Badloe, Daphne van der Vaart en olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe bijrollen in ‘w.s.v. De Optimist’.

 

Uitslag combi Westeinder en totaalstand

 

De uitslag van de combi Westeinder en de totaalstand na Westeinder is gepubliceerd. Kijk bij uitslagen.

 

Uitslag Vinkeveen en totaalstand

 

De uitslag van de combi Vinkeveen en de totaalstand na Vinkeveen is gepubliceerd. Kijk bij uitslagen.

Combi Haarlem succes

 

Afgelopen weekend was het weer Pinksteren, bijna synoniem met Combi Haarlem. Dit jaar geen drie, maar twee dagen. Vele ouders waren opgelucht en blij dat het deze keer twee dagen waren, terwijl vele zeilertjes liever drie dagen 'op Haarlem' willen zijn. En we hebben gezien waarom; dikke pret maar dat kon ook bijna niet anders met zulk geweldig mooi weer. De wind liet het helaas afweten waardoor op zaterdag de A/B maar een wedstrijd heeft kunnen varen, de optimist C heeft er wel drie kunnen varen! Vooral de optimist A trok de aandacht met vele valse starts, een aantal gediskwalificeerden en verder starten met de zwarte vlag. Ondertussen heeft de Laser 4.7 toch wel twee wedstrijden kunnen uitvaren, geluksvogels. Na vieren werd er niet meer gestart en dus naar de kant voor een borrel. Intussen was ook Lisa Westerhof aankomen, volledig in Olympisch tenue van London 2012. Gewapend met microfoon en een aantal mooie T-shirts en caps vertelde ze heel spontaan hoe gaaf het is om als topzeiler naar een doel toe te werken. We weten nu allemaal wat een jaartje topzeilen kost (nog even sparen dus..), hoeveel trainers en begeleiders er aan te pas komen en hoeveel uren er moet worden getraind om de top te halen. Lisa is de verdere avond gebleven en heeft heerlijk meegegeten van de perfecte BBQ. Natuurlijk was er ook weer de tafeltennis strijd.


De zondag begon met weinig wind, eigenlijk geen wind en als we de verwachtingen moesten geloven zou er ook niets komen….Koortsachtig overleg mondde uit in een alternatief programma 'wachten op wind'. Dankzij spijkerbroeken hebben heel veel zeilers aan de kraan gehangen om hun spierballen te testen. Er werd een suppen race op oude surfplanken gevaren, een vlot in elkaar geknoopt van oude vaten, balken en touw en er werd natuurlijk met koffie en koek genoten van het prima weer. Net voordat het levend ganzenbord zou worden gespeeld begon de OW vlag te wapperen en vertrok het wedstrijdcomite naar de Mooie Nel. En ja hoor, er kon gevaren worden! Een enkel bootje werd snel van het autodak geplukt, alles opgetuigd en binnen 15 minuten lag de vloot te water. Met pijn en moeite is er gelukkig nog een wedstrijd gevaren waardoor het lange wachten toch is beloond.

 

Uitslag Haarlem en totaalstand

 

De uitslag van de combi Haarlem en de totaalstand na Haarlem is gepubliceerd. Kijk bij uitslagen.

 

Lisa Westerhof en 29'er varen tijdens combi Haarlem

 

Presentatie Lisa Westerhof

Op zaterdagmiddag om 17.30 uur houdt Olympisch zeilster Lisa Westerhof (1981) een presentatie voor alle deelnemers aan de Pinkstercombi. Voor Lisa niet de eerste keer dat zij bij de HJC is, want jaren geleden – we weten niet meer wanneer - zeilde zij al een keer mee op onze combi. Later is Lisa Westerhof op een heel ander niveau gaan zeilen. Lees hier verder.

 

Wie vaart er tijdens combi Haarlem mee in een 29er?
Op zondag 8 juni, na afloop van de wedstrijden, is de Nederlandse 29-er organisatie bij ons op de combi om geïnteresseerde zeilers mee te nemen en de informeren over de 29-er klasse. Rob Sepers, hoofdtrainer voor de 29-er en 49er klasse en Talentcoach/Jeugdcoach van het Watersportverbond voor het double-handed zeilen, komt met een aantal ervaren 29-zeilers voorlichting geven en neemt zeilers mee het water op. Wie wil dat nou niet? Voor meer informatie en om je aan te melden om mee te gaan op het water, zie deze link

 

Inschrijving combi Westeinder geopend

 

Al jarenlang organiseert W.V. Aalsmeer, in samenwerking met W.V. Nieuwe Meer, met succes de Combi Westeinder. Ongeveer 150 kinderen strijden om de eer in diverse zeilklassen, de Optimist, de Splash, RS Feva, Laser 4.7. Er wordt in de Optimist gevaren in 3 verschillende klassen. C voor de beginners. Zij varen op de Kleine Poel in het zicht van de haven. A en B voor de wat meer ervaren kinderen. De A en B klassen en de RS Feva en Laser 4.7 varen op de Grote Poel.


Samen met de barcommissie van de WV Aalsmeer verzorgen we op de zaterdag avond dit jaar de overbekende barbecue, dit geheel verzorgd door slagerij Ton van Schaick. Niet alleen de deelnemers genieten hier van, maar ook de ouders en begeleiders. De "Combi Westeinder Bingo" op de zaterdagavond is altijd een succes. Lees hier verder.
 

Inschrijving combi Vlietland geopend

 

De inschrijving van de combi Vlietland is geopend. De slotcombi !! Kijk hier.

 

 

De inschrijving voor de Combi Vinkeveen is gestart!

 

Kom je weer naar de Combi Vinkeveen?
Dit jaar wordt op 14&15 juni de Combi Vinkeveen gevaren. Heb je vorig jaar mee gedaan? Dan je weet vast nog wel hoe leuk het bij ons is. We hadden maar liefst 250 deelnemers! Ook dit jaar maken we er een gezellige boel van met op zaterdagavond uiteraard een lekker diner. Daarvoor kan je je nog uitleven in een sport- en spelwedstrijd. Nodig gerust je familie & vrienden uit om te komen kijken en/of mee te eten. Wij zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Ben je een voetballiefhebber? Hoewel het WK-voetbal dan begonnen is hoef je niet bang te zijn dat je een wedstrijd van Nederland mist. Nederland speelt op vrijdagavond. Kom je vrijdagavond je bootje te brengen? Wij hebben een beamer, want we willen zelf natuurlijk ook kijken.

 

WIl je meer weten?
Op onze website vind je meer informatie. Je vindt daar ook de link om je in te schrijven.

 

We hopen je te zien op 14&15 juni!

 

Inschrijving combi Braassem geopend

Op 28 en 29 juni 2014 organiseert Wv Braassemermeer de Combi Braassem. Doorgewinterde Combi-zeilers weten het al. Combi Braassem staat altijd borg voor veel gezelligheid en voor spektakel op het water. Dat wil je dus niet missen. Lees hier verder.

 

Uitslag combi Nieuwkoop en totaalstand gepubliceerd

 

De uitslag van de combi Nieuwkoop is gepubliceerd. In de diverse sub-menu's staan de uitslagen van de verschillende wedstrijden en de totaalstand. Let op! Voor een wedstrijd geldt een andere aftrekregeling dan voor de Combi Amsterdam Totaal. Zie het item Puntentelling in het menu onder Wedstrijdinformatie.

 

Inschrijving Combi Haarlem geopend

Pinkstercombi HJC
Ook dit jaar wordt op de Haarlemsche Jachtclub weer de Pinkstercombi gevaren, inmiddels al voor de 31ste keer. Dit jaar is de HJC Combi niet drie, maar twee dagen en vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juni. Het belooft weer een fantastisch evenement te worden! De complete dagindeling met tijdvermelding staat op onze site: www.haarlemschejachtclub.nl.

 

Olympisch zeilster Lisa Westerhof
Bijzonder en extra waar wij onze deelnemers en hun familieleden dit jaar op trakteren, is een presentatie van Olympisch zeilster Lisa Westerhof. Na de wedstrijden op zaterdag, vóór de barbecue, vertelt deze zeiltopper de aanwezigen onder andere wat zij heeft moeten doen om wereldkampioenschappen te winnen. En hoe je een bronzen Olympische zeilmedaille kunt winnen. Een jaar of 25 geleden zeilde Lisa Westerhof zelf nog mee op de HJC Combi. Dan kun je het dus aardig ver schoppen! Hierover staat ook meer informatie op de website.

 

Barbecue, tafeltennis
Ook dit jaar nodigen wij graag iedereen uit voor onze barbecue op zaterdagavond: deelnemers, volwassen zeil(st)ers, ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes... Meld je vooraf aan om verzekerd te zijn van een heerlijke maaltijd (zonder reservering kan er helaas niet deelgenomen worden aan de barbecue). Niet-zeilers kunnen op het inschrijfformulier bij bootnaam en zeilnummer ’n.v.t’. invullen.
Belangrijk bij de Pinkstercombi is natuurlijk het jaarlijkse tafeltennistoernooi. Wie neemt dit jaar de beker mee naar huis?

 

Inschrijven voor de wedstrijden, lunchpakketten en maaltijd kan via het inschrijfformulier op de HJC site: www.haarlemschejachtclub.nl. De inschrijving sluit op zondag 1 juni. Meld je snel aan want er kunnen maximaal 175 zeilers meedoen.
 

Inschrijving Combi Loosdrecht geopend
De inschrijving Combi Loosdrecht 2014 is geopend! De KWV’Loosdrecht’ mag dit jaar op 24 en 25 mei de Combi Loosdrecht organiseren. Tijdens de wedstrijden neemt traditiegetrouw WSV ‘Het Witte Huis’ het Optimisten C-veld voor haar rekening. We verwachten weer veel enthousiaste deelnemers en maken er natuurlijk een sportief en gezellig weekend van met mooie wedstrijden tussen de eilanden op de Loosdrechtse Plassen. Uiteraard zorgt zaterdag onze DJ voor goede muziek en kunt u met de hele familie genieten van een BBQ-buffet in en rond onze mooie sociëteit. Bij de inschrijving kunt u ook de bonnen voor het BBQ-buffet bestellen. Kijk bij programma/inschrijving voor het inschrijven.
Inschrijving Combi Nieuwkoop geopend

De inchrijving van de Combi Nieuwkoop is geopend. Je kan hier inschrijven.

 

Inschrijfgeld 2014

De volgende bijdragen zijn verschuldigd voor:

  • Eenmansboot 20 euro per weekend, 3 daags evenement euro 25,-
  • Meermansboot 25 euro per weekend, 3 daags evenement euro 30,-

 

Extra kosten bij inschrijving later dan de zondag voor het desbetreffende evenement euro 15,-
 

OCN 40 jaar!

De Optimist Club Nederland (OCN) bestaat 40 jaar, en dat wordt gevierd met een superfeestje! Ben je Optimist zeiler en lid van de OCN, schrijf je voor 22 maart in voor het feest op 29 maart in de Harbour House, Almere. En neem je broertjes, zusjes en ouders mee! Lees hier verder.

 

Nieuwe huisstijl, logo en klassenvarianten voor de Splash klasse

De Splash krijgt een nieuw logo en twee zusjes erbij. In samenwerking met ontwerper Koos de Ridder is de Splash er nu met 3 verschillende zeilen op dezelfde boot: GREEN, BLUE en RED. De internationale ISAF jeugdklasse krijgt de naam Splash BLUE en krijgt alleen een nieuw zeilteken, het zeil blijft gelijk. De nieuwe Splash RED is het meest in het oog springend met het nieuwe grote fathead laminaatzeil, deze zal de Flash-klasse gaan vervangen. De Splash-lijn wordt compleet met de Splash GREEN, een kleiner zeil voor op de Splash voor de jongere zeilers en voor training. Lees hier verder.

 

Splashzeiler breekt door in America's Cup!

Misschien toch aardig om te weten waar je als Splash zeiler naar toe kan groeien. Lees hier verder.

 

De Optimistenkalender

Altijd handig om de Optimisten kalender in PDF te hebben als je snel wat wilt nakijken. Helaas is er een foutje in de kalender geslopen. De Swiss Open staat een maand te vroeg op de kalender. Het evenement is een maand later van 20 t/m 24 augustus. Klik hier.

 

Puntentelling Combi Amsterdam 2014

De puntentelling van de Combi Amsterdam 2014 is hier gepubliceerd.

 

Data Combi Amsterdam

De definitieve kalender voor 2014 is gepubliceerd. Kijk hier.

 

Bestuurswisseling

Beste ouders en zeilers,

 

Binnen de Combi Amsterdam heeft er afgelopen week een bestuurswisseling plaats gevonden. Na 4 jaar heb ik mijn functie als regiocommissaris aan Marius Janmaat overgedragen. De komende periode zal ik Marius wegwijs maken. Verder zal ik velen van jullie nog steeds zien op zeilevenementen.

 

Eduard Veen

 

Beste zeilers en ouders,

Het combi seizoen zit er al weer op. We hebben 6 mooie weekenden gehad waar veel gezeild kon worden. Aan wind over het algemeen geen gebrek. Alleen 2de Pinksterdag in Haarlem heeft de wind ons in de steek gelaten. De opkomst dit jaar was groots met combi's waar we meer dan 240 zeilers hadden. Leuk te zien was dat de Laser 4.7 dit jaar wel succesvol was. Helaas heeft de RS Feva het wat laten afweten.  Beide boten passen goed in de opzet van de combi, het promoten van het jeugdzeilen op lokaal nivo. Echt geweldig. Het aantal zeilers heeft wel tot gevolg dat verenigingen oplossingen meoten zoeken om iedereen wel te kunnen laten starten. Het opdelen van vloten is daar 1 van. Dat geeft meteen weer uitdaging aangaande de telling. Leuk te zien was dat de Laser 4.7 dit jaar wel succesvol was. Helaas heeft de RS Feva het wat laten afweten. Beide boten passen goed in de opzet van de combi, het promoten van het jeugdzeilen op lokaal nivo. We kunnen terug kijken op een groot succes dankzij alle organiserende verenigingen, de ouders die dit allemaal mogelijk maken en natuurlijk de zeilers.


Ik hoop jullie allemaal volgend jaar weer te zien.

 

Eduard

 

Promotie Optimist B en C

Ook dit jaar hebben wij weer zeilers die promoveren naar de volgende klasse.

 

Bij de Optimist C gaan de 1ste 20 kinderen komend jaar in de B varen:
Maxim Verweij; Wessel van Gils;Claire Bloem; Martijn Groen; Luuk Buurman; Friso Trimborn; Floor Buurman; Thijs van Iwaarden; Bart Kooijman Beuk; Annemijn Stokman; Friso van Gruijthuijsen; Casper Strijker; Adriaan Ouwerkerk; Victor Vreede; Thomas van Ofwegen; Rover Brinke; Julian Keulen; Lucas Struijk; Teun Brinkhorst en Bas Kooiman Beuk.


Bij de Optimist B gaan de 1ste 13 kinderen komend jaar in de A varen:
Nikos Motos; Emma van der Knaap; Olivier Buurman; Merten Tijsma; Syb Schunck; Floris Castelein; Ties Wijbinga; Ole Grootes; Fermi Brouwer; Ton-Bosse Bout; Josep Kool en Max Schunck.


De combifinale mag nog in de oude klasse gevaren worden.

 

Inschrijving Combi Finale is geopend!

Beste Combi-zeilers,

 

Op zondag 15 september 2013 vindt voor de 6e keer de Delta Lloyd Landelijke Combi Finale plaats in Hoorn.

De winnaars van dit evenement mogen zich landelijk Combi-kampioen van hun klasse noemen!

 

De regels voor de aantallen aanmeldingsplaatsen per regio zijn:

  • Elke Combi regio heeft per klasse recht op ten minste vijf selectieplaatsen en vijf wachtplaatsen.
  • Bij 20 t/m 39 deelnemers aan een klasse in een regio: max. acht selectieplaatsen en acht wachtplaatsen
  • Bij 40 of meer deelnemers aan een klasse in een regio: max. tien selectieplaatsen en tien wachtplaatsen

 

Aanmelden

De Combi Finale staat open voor de volgende klassen: Optimist A, B en C, Splash A en B, RS-Feva en Laser 4.7

 

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de Combifinale 2013 bedraagt € 10.00 voor eenmansboten en € 15.00 voor tweemansboten.

 

Totaal uitslag

De uitslag van de Combi Braassem en de totaal uitslag 2013 staan op deze website bij uitslagen.

 

Beste zeilers en ouders,

 

Het zit er weer bijna op. As weekend de laatste serie wedstrijden waarna we de totaal prijzen en promotie krijgen. Zoals al eerder vermeld zullen de 1ste 20 Optimist C zeilers verplicht naar de Optimist B promoveren. Voor de Optimist B zeilers zullen de 1ste 13 zeilers promoveren naar de Optimist A. Daarnaast zal ook de wisselprijs voor de Optimist A uitgereikt gaan worden.
Naast deze mooie en leuke afrondende zaken hebben we dit jaar toch wel wat uitdagingen gehad op het scoringsvlak. 1 van de zaken die we niet hebben kunnen realiseren is het gelijk maken van de DNC-DNS in de score. Dat blijkt niet uitvoerbaar te zijn als je wedstrijden reeksen samenvoegd. Dus de methodiek is gelijk gebleven aan de voorgaande jaren.
Ik wens een ieder nog 2 mooie zeildagen met mooi weer en goede wind.

Eduard

 

Gevonden voorwerpen

De gevonden voorwerpen van de combi Westeinder staan hier.

 

Uitslagen Westeinder

De uitslagen van de combi Westeinder en de totaalstand staan bij uitslagen.

Bewegwijzering Combi Vlietland

Beste combigenoten,

Met het zeilseizoen op komst rekenen we er op dat grote getalen zeilers Vlietland weer zullen  bevolken en bevaren op 14, 15 en 16 juni. Rijkswaterstaat heeft de bebording aangepast en een nieuw bord Vlietland geplaatst zo'n 1400 meter voor de afslag komende uit Amsterdam.
Op het bord bij de afslag staat Vlietland niet extra vermeld.
Het is en blijft echter afslag 7.
Via de nieuwe rotonde ipv de T-splitsing vervolgt men de Hofvlietweg en vervolgens de Rietpolderweg.
(De bebording vanuit Den Haag is ongewijzigd.)

Nieuw dit jaar is de opening van het avontureneiland.
Op dit eiland is een zgn highrope park gebouwd. Een uitdaging bij niet zeilbaar weer of voor de niet-zeilende. Zie www.klimparkvlietland.nl 
Het strand wordt natuurlijk weer aangeharkt en de zomer is besteld.
Hartelijk groetend,
Harry Kortman  
Voorzitter Vlietzeilers

 

Totaal uitslag na Vinkeveen

De totaal uitslag na de Combi Vinkeveen is geplaatst. Wedstrijd 2 (in Haarlem) telt volgens afspraak niet mee in het Combi-totaal en staat daarom niet in de uitslag. Het ontbreken van wedstrijd 14 (in Vinkeveen) komt doordat deze wedstrijd er door de wedstrijdleiding uit is gehaald (a.g.v. herhaald foutief starten). De overige ontbrekende wedstrijden zijn alleen door Optimist-C gevaren.

 

Voor de Optimist B en Optimist C geldt het volgende: De wedstrijden 9 t/m 13 zijn in Loosdrecht in 2 poules gevaren. In die uitslagen zijn er dus altijd 2 1-tjes, 2 2-tjes etc. Het scoringssysteem voegt in de totaaluitslag de poules samen en deelt de punten. Als er 2 1-tjes zijn, dan bezetten deze samen plaats 1 en 2 = 3 punten. Ieder krijgt dus 1,5 punt. De 2 2-tjes bezetten vervolgens samen plaats 3 en 4 = 7 punten. Ieder krijgt dan 3,5 punt. Vervolgens worden alle getallen in het scoringssysteem afgerond. 3,5 wordt dus 3. Iemand die in de 5 poulewedstrijden 5 3 1 2 1 heeft gevaren, krijgt in de totaaluitslag dus 9 5 1 3 1 te zien. 

 

Coaching voor Splash-zeilers tijdens Combi Amsterdam

Vanuit haar regionale functie wil het SRT (Splash Racing Team) graag splash-zeilers uit de regio laten kennis maken met wedstrijdbegeleiding op landelijk niveau. Tijdens de onderstaande combi’s biedt het SRT daarom de mogelijkheid aan elke geïnteresseerde splash-zeiler om als gast aan te sluiten bij het team en gebruik te maken van hun trainers tegen een vergoeding van 10 euro per dag. Jullie zijn welkom bij de voorbespreking die 1 uur voor de eerste wedstrijd van de dag plaatsvindt. De SRT zeilers zijn herkenbaar aan het SRT logo achterop hun jassen.

 

Tijdens de combi Vinkeveen zal één van de regio-vertegenwoordigers van de SKON (de landelijke splash-klasseorganisatie) wat meer vertellen over de landelijke toer en de activiteiten van de SKON en is er de gelegenheid om vragen te stellen of om andere ouders te spreken.

 

 

1/2 juni                Combi Vinkeveen
29/30 juni            Combi Braassem
 

Inschrijving Combi Loosdrecht gesloten

Door het grote aantal deelnemers is de inschrijving voor de Combi Loosdrecht gesloten.

 

Foto's en gevonden voorwerpen Combi Haarlem

Veel foto's zijn er geplaatst op de website van de Haarlemsche Jachtclub van de combi Haarlem 2013. Klik hier.

 

Er zijn ook weer veel spullen gevonden. Kik hier.

 

30e Combi Haarlem - een relaxte start van van het combi seizoen

 

De kop is eraf. Twee dagen zeilen en de laatste dag geen wind. Gelukkig was er zaterdag en zondag volop gezeild zodat er toch een prachtig klassement was. Met een aantal klassiekers zoals tafeltennis, kano's en de zwemmat aangevuld met nieuwe traktaties zoals een cup-cake voor alle zeilers en een mooie beker met HJC combi logo voor dertigers.... werd het weer een feestje voor jong en oud. Er is veel werk verzet voor en tijdens dit weekend om het allemaal op rolletjes te laten lopen. Mede door de inzet van vele ouders, oudgedienden en zelfs een aantal nieuwe leden die een handje uit de mouwen kwamen steken, is de combi weer meer dan geslaagd. Qua zeilen hadden Bert en Robbert met hun wedstrijd commissies alles strak georganiseerd, nagenoeg geen protesten, weinig valse starts en iedereen prima tevreden over de gezeilde wedstrijden. Kinderen blij, ouders tevreden en dus een geslaagd weekend. Op naar de volgende combi's de aankomende weken! Bas van Goor

 

Inschrijving Combi Loosdrecht geopend

Het clubhuis van GWV De Vrijbuiter is dit jaar het gezellige middelpunt van de Combi-Loosdrecht. Op 25 en 26 mei zullen zo’n 150 tot 175 deelnemers op de Loosdrechtse plassen twee dagen strijden om mooie dag- en totaalprijzen. De leden van GWV De Vrijbuiter doen er alles aan om ook dit jaar van de Loosdrechtse Combi-wedstrijden een sportief en super gezellig evenement te maken. Op zaterdag is er na de wedstrijden veel te doen voor de jeugd, er zijn waterspelen en er is een DJ met goede muziek. Iedereen is welkom bij het BBQ-buffet.  Hiervoor moet je wel even inschrijven.

 

De Combi-Loosdrecht is onderdeel van de Combi-Amsterdam. De zeilwedstrijden worden georganiseerd voor de Splash A en B, Laser 4.7, RS-Feva, Optimist A, B en C en klassen. Bij minimaal 5 inschrijvingen kan een klasse wedstrijden varen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Eddy Chevalier

i.o Commissie Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Tel 0653 373 760

 

Diverse inschrijvingen geopend

 

De inschrijvingen van de Combi Haarlem, Combi Vinkeveen, Combi Westeinder, Combi Loosdrecht, Combi-Braassem en Combi Vlietland zijn geopend.

 

Start Combi Amsterdam

 

Beste zeilers en ouders,


Het is weer bijna zover en dan start de Combi Amsterdam weer. Dit jaar voor de 30ste maal in Haarlem tijdens Pinksteren! Wat ooit als klein begonnen is, is nu groot geworden met zeer veel enthousiaste zeilers en natuurlijk ouders. We merken dat met name de Optimist C een heel groot veld heeft en dat betekent dat we dit jaar wat nieuwe afspraken als organiserende verenigingen hebben gemaakt. Daarnaast info voor de Optimist A zeilers en de inschrijfkosten voor 2013 incl de boete regeling.

 

  1. De 1ste 20 Optimist C zeilers in het totaal klassement zullen in het jaar daarop volgend mee MOETEN doen in de Optimist B. Er is dus een verplichte promotie voor deze zeilers. Andere zeilers mogen natuurlijk ook vrijwillig overstappen. De zeilers die promoveren zullen we op de website publiceren.
  2. We hebben besloten om geen onderscheid meer te maken in DNC en DNS. Dit betekend dat iedereen alleen een DNS krijgt. Met name bij grote velden heeft dit een positief effect voor totaal stand als de zeiler eens een keer niet mee kan doen. Verder vereenvoudigt dit de administratie.
  3. Ook dit jaar is het de bedoeling om in de Optimist A met een gemeten en geregistreerde boot te varen. Dit zal ook gecontroleerd worden. Maar dat kan je als zeiler of ouder ook heel goed zelf doen door even op de website van het watersportverbond te controleren of je daar bekend bent, mocht je dat niet weten. Zorg er gewoon even voor dat dit in orde is.
  4. Inschrijfgeld 2013

      Eenmansboot 20 euro per weekend, 3 daags evenement 25 euro

      Meermansboot 25 euro per weekend, 3 daags evenement 30,00 euro

      Boete inschrijving na de zondag voor desbetreffende combi 15 euro

 

Wij wensen jullie allen veel zeilplezier toe in 2013.

 

 

Combi Westeinder incl totaal prijzen 2012

Na 6 mooie weekenden waar we alle soorten omstandigheden gehad hebben, zon, regen, veel wind, geen wind hebben we afgelopen weekend de combi 2012 afgesloten. De omstandigheden waren pittig, met name de zondag met veel wind, ruim 22 knopen, vergde veel van de zeilers. Terug op de wal na 2 dagen zeilen waren alle kaarten geschut voor de eindstand van de combi Amsterdam. Met een grote opkomst van de Optimistzeilers in alle klasse en een wat lagere opkomst van de Splash zeilers mogen we terug kijken op een goed combi-jaar. Helaas was het initiatief om de Laser 4.7 als promotieklasse toe te voegen niet gelukt. Ook de RS Feva, welke een vaste klasse is in de combi Amsterdam, heeft maar 3 weekenden meegedaan. Totaal prijzen zijn voor deze beide klasse niet uitgedeeld. Als organiserende verenigingen hopen we dat volgend jaar beide klasse wel meer gaan deelnemen. Komt de diversiteit alleen maar ten goede.
De totaal uitslagen staan op de welbekende plaats op de website. De top 3 winnaars staan onder de kolom winnaars 2012. Foto’s staan op www.tackmagazine.nl op hun facebook pagina.

 

Promotie naar Optimist A en Optimist B

Conform de promotieregels zijn de volgende zeilers voor komend jaar gepromoveerd naar de volgende klasse.
Van C naar B:
Pim Schep; Merten Tijsma; Floris Castelein; Mikki Spaander; Ole Grootes; Max de Redelijkheid; Sam Arends; Nikos Motos.
Van B naar A:
Svea Karsenbarg; Mees de Graaf; Suzanne Veen; Hidde Grootes; Elise de Ruyter; Kjell Verweij; Dario Auciello.
 

De combifinale kan gewoon gevaren worden in de oude klasse. Voor de zeilers die meedoen met een selectie evenement voor dat de combifinale gezeild wordt heeft dat geen invloed en varen ze in de C respectievelijke B klasse.

 

Combifinale Hoorn 9 september

Op zondag 9 september is de Combifinale in Hoorn. Voorafgaande is er op zaterdag een clinic. Voor beide evenementen moet men apart inschrijven. Voor de combi Amsterdam zijn in de Optimist A, B, C en Splash B er direct plaats voor de 1ste 10 zeilers. Daarnaast is er voor de nummers 11 t/m 20 een mogelijkheid om op de reservelijst te komen. Voor de Splash A is er direct plaats voor de 1ste 8 en de nummers 9 t/m 16 hebben een plaats op de wachtlijst. Meer info op www.combifinale.nl.

 

Totaalstand

Het combi seizoen is helaas weer voorbij. De totaalstand is opgemaakt en de winnaars zijn bekend.

 

Totaalstand na Braassem

De totaalstand na de combi Braassem is nu gepubliceerd.

Helaas waren er wat problemen met het maken van de totaalstand na de Combi Braassem vandaar dat er wat vertraging was. Excuses voor het ongemak.

 

Diefstal tijdens prijsuitreiking Combi Haarlem

Het afgelopen Pinksterweekend hebben wij met onze twee kinderen genoten van een prachtig Combi Evenement bij de HJC. Tijdens de prijsuitreiking is helaas onze afgesloten en aan de auto gekoppelde kar met daarin de (inmiddels opgeruimde) optimisten (NED 2649 en NED 3075) en alle toebehoren gestolen van het parkeerterrein van de HCJ. We vinden het belangrijk om dit aan jullie te melden. Vandaag waren wij het slachtoffer van mensen die hebben gewacht op een rustig noment (prijsuitreiking) om onze spullen te ontvreemden, maar dat wil niet zeggen dat dat een ander ook niet kan overkomen. (Johan Boer)


Bovenstaande is een waarschuwing aan alle deelnemers van de combi's. Denk aan je spullen! Ook onze zeilende kinderen kunnen slachtoffer zijn van het dievengilde.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

 

Uitslagen Vinkeveen

In Vinkeveen zijn de eerste wedstrijden van de Combi Amsterdam in 2012 gevaren. Voor een aantal zeilers waren het zelfs de eerste zeilwedstrijden ooit. Sterker nog, enkel zeilers van de Braassem gingen over de finish met 2 zeillessen achter de kiezen. Die hebben de overwinning al binnen. Knap! Sommige ouders volgden het zeilen vanaf de kant, anderen vanaf het water. Voor wie nog twijfelt of zeilen leuk is: 179 zeilers twijfelden niet en deden mee. De uitslagen hier. De volgende combi is in Haarlem. Snel inschrijven!

 

Combi Amsterdam seizoen 2012 van start. Laser 4.7 nieuwe boot binnen de Combi!

Het zeilseizoen van de Combi Amsterdam is vanaf vandaag begonnen met het open zetten van de inschrijving voor de Combi Vinkeveen. De Combi Amsterdam is de grootste combi van Nederland met gemiddeld 150 zeilers tot ca 18 jaar. 

Lees verder